Navigácia

  • ENGLISHSTAR

    Dňa 25. 4. 2024 sa vybraní žiaci zúčastnili medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku ENGLISHSTAR. Súťaž umožňuje žiakom porovnávať svoje vedomosti a skúsenosti s rovesníkmi z iných základných škôl a zároveň predviesť svoje nadanie na cudzí jazyk. Naši žiaci sa na súťaž poctivo pripravovali a hoci testy boli náročné, všetci sa do vypracovania pustili s veľkou chuťou. Veríme, že aj tento rok žiaci dosiahnu vynikajúce výsledky, na ktoré budeme všetci právom hrdí.

  • KC: DEŇ ZEME

    Dňa 24. 4. 2024 sme v KC  oslávili Deň Zeme. So žiakmi sme zrealizovali  tvorivé a zmysluplné aktivity, ktoré nám pripomenuli dôležitosť  starať sa o prírodu, myslieť ekologicky, separovať odpad, šetriť energiou a vytvárať pozitívny vzťah k životnému prostrediu.

     

  • ZÁPIS DETÍ DO MŠ

  • OZNAM

    OZNAM

    Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Hermanovce oznamuje rodičom a žiakom, že dňa 11.4.2024 (štvrtok) bude z organizačných dôvodov upravená organizácia vyučovania.

    - 1. stupeň: vyučovanie 4 hodiny /obed od 11.30 hod.
    - 2. stupeň: vyučovanie 5 hodín /obed od 12.10 hod.

    Mgr. Eduard Michálek, riaditeľ ZŠ s MŠ

  • KONZULTAČNÉ HODINY

    KONZULTAČNÉ HODINY

    Oznamujeme všetkým rodičom, že dňa 16. apríla 2024 (utorok) sa uskutočnia konzultačné hodiny.

    Konzultácie budú prebiehať v čase od 14:00 do 17:00 hod.

    Využite možnosť dozvedieť sa informácie o prospechu a správaní Vašich detí.

    Triedni učitelia

  • KC: DEŇ RÓMOV

    Aj tento rok sme si dňa 8.4.2024 v KC pripomenuli Deň Rómov filmom O BARIPEN - HRDOSŤ.

    Životopisný film mapuje osud rómskej autorky Eleny Lackovej. Odhaľuje okolnosti jej detstva a dospievania v osade, prvé literárne úspechy a snahu kombinovať osobný a profesijný život. Životný príbeh Eleny Lackovej spoznávame aj prostredníctvom jej pravnučky, herečky Alžbety Ferencovej, ktorá sa tiež vydala na umeleckú dráhu a búra stereotypy o úlohe rómskej ženy v spoločnosti.

  • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

    3. 4. 2024 bol deň, kedy sa naši milí škôlkari prišli zoznámiť so školou. Pani učiteľky vyskúšali ich šikovnosť a zručnosť pri rôznych zaujímavých aktivitách. Budúcim prvákom sa v škole páčilo a pri odchode ich čakalo prekvapenie, ktoré si mohli vyžrebovať z čarovného klobúka.

    Ako to celé prebiehalo si môžete pozrieť aj v krátkom VIDEU:  ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

    Budúci prváci, už teraz sa na Vás tešíme!

  • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

    Dnes, dňa 3. 4. 2024 našu školu reprezentovali žiaci 6.A a 8.A v kategórii Z6 a Z8 na okresnom kole Matematickej olympiády. Držíme palce ✊️ v ďalších úspechoch.

  • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

  • NÁVŠTEVA KNIŽNICE

    Marec je mesiac, kedy knihy oslavujú. Tak sme sa so žiakmi prvého stupňa vybrali do obecnej knižnice, aby sme si pripomenuli, že čítanie kníh nie je len o učení, ale je to kúzlo, fantázia, obohatenie a zároveň oddych.Žiaci si popozerali, ale aj prečítali knihy, ktoré nám knižnica ponúka, zvládli úlohy, ktoré sme im pripravili a budú sa tešiť na ďalšiu návštevu.

  • DEŇ UČITEĽOV

    DEŇ UČITEĽOV

    DEŇ UČITEĽOV sa na Slovensku oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Ámosa Komenského, učiteľa národov.

    Sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu úctu a poďakovanie.

    K tomuto krásnemu sviatku Vám želám, aby učenie bolo pre Vás výzvou, radosť hnacím motorom, tvorivosť krídlami a škola hrou, ktorá Vás bude napĺňať.

    Mgr. Eduard Michálek, riaditeľ ZŠ s MŠ

     

  • KC: KYTIČKA VERŠOV

    V KC sa 27.3.2024 konala súťaž v prednese poézie pod názvom Kytička veršov. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Porota v zložení D. Olšiaková, K. Petríková a R. Gajdoš si pozorne vypočula básničky a najlepších  recitátorov odmenila.  Boli to príjemne strávené chvíle pred veľkonočnými sviatkami.

  • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

  • ZDOBENIE VEĽKONOČNÉHO VAJÍČKA

    V spolupráci s obecným úradom sme spoločne so šikovnými žiakmi, žiačkami a pedagogickými pracovníkmi vyzdobili altánok a nádherné kované veľkonočné vajíčko, ktoré sme vyzdobili veľkonočnými stužkami. 

    Do súťaže o "Najkrajšiu veľkonočnú stužku" sa zapojilo 37 žiakov. Najkrajšie stužky boli ocenené peknými cenami a získali ich žiaci: Janík Novotný, Liana Dugasová a Erik Adamko. Za veľké množstvo stužiek získal cenu aj Damián Krištofík. Všetci žiaci, ktorí sa do súťaže zapojili, získali sladkú odmenu. 

    Všetkým, ktorí sa podieľali na výzdobe altánku a veľkonočného vajíčka úprimne ďakujeme. ❤️

  • PONOŽKOVÁ VÝZVA

  • BESEDA S VALENTÍNOM ŠEFČÍKOM

    Dňa 19.3.2024 naša škola hostila skvelého pána spisovateľa a autora poézie pre deti a mládež Valentína Šefčíka. Básnik predstavil našim žiakom, ako sám povedal, svojich päť dcér, čiže svoje knihy, ktoré sú každá podobná a predsa každá iná.

    Pán Šefčík, ktorý je zároveň učiteľom, porozprával žiakom o svojich začiatkoch, vypočuť si mohli aj jeho úplne prvú báseň o pyšnom slonovi, ktorá nie je zverejnená v žiadnej z kníh a na koniec ich potešil ukážkou v podobe recitácie básne s názvom Bublina.

    V závere besedy nechýbal priestor na zvedavé otázky detí a láskavé odpovede pána spisovateľa Valentína Šefčíka. Úprimne mu za tento krásne strávený čas s ním ďakujeme.

  • TVORIVÉ ČÍTANIE

    Aj napriek výpadku elektrickej energie sa žiaci nenudili a pripravili sme si pre ne rôzne aktivity na rozvoj čitateľskej gramotnosti.

  • ANGLICKÉ DIVADELNÉ PREDSTAVENIE

    Dňa 11. 3. 2024 sa žiaci 5. a 6. ročníka zúčastnili anglicko-slovenskej divadelnej inscenácie s názvom Dick Whittinton and His Cat. Tradičný britský príbeh o chudobnej sirote Dickovi, ktorý sa aj vďaka svojej kamarátke mačke stane starostom Londýna.

    Jednoduché používanie anglického jazyka, komediálna forma spolu s veselými anglickými pesničkami, zaistili rozprávke plynulé tempo a upútali pozornosť žiakov. Medzi jednotlivými dejstvami odznelo resumé v slovenskom jazyku pre lepšie porozumenie.

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

    HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

    Prednes poézie a prózy je každoročnou tradíciou v mesiaci marec. Aj tento rok sa naši žiaci predstavili so svojimi prednesmi na školskom kole Hviezdoslavov Kubín. Všetkým zúčastneným ďakujeme a výhercom blahoželáme.

  • Kresky vtáky

    Kresky vtáky

    Hurá! Naša škola sa zapojila do súťaže Kresky do svojej triedy! a vyhrala parádne tetovačky pre žiakov 5.A triedy. Tetovačky Kresky sme využili ako edukačnú pomôcku na hodine biológie s pani učiteľkou Mgr. Barborou Matisovskou a spestrili sme žiakom vyučovanie. Vďaka Kreskám deti spoznávali známe aj menej známe vtáky Slovenska, pozorovali ich pestré sfarbenie a napokon si podľa tetovačiek nakreslili krásne ilustrácie vtákov. Bolo to iné, no pekné zážitkové vyučovanie. 

    Dočasné tetovačky Kresky sú bezpečné a dermatologicky testované a je možné ich recyklovať a dokonca aj kompostovať. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Hermanovce
    Hermanovce 374
    pošta Hendrichovce
    082 35
  • ZŠ: +421 514 594 287

    MŠ: +421 903 527 154

    JEDÁLEŇ: +421 910 997 566

Fotogaléria